Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Melbourne

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Melbourne

Reizen naar Melbourne

Vier seizoenen op een dag!

Melbourne is een van de meest geliefde steden in het zuiden van Australië. Juist vanwege deze zuidelijke ligging is het een stad van uiterste temperaturen. Zo kan het op een zomerse dag in januari zomaar binnen een paar uur 20 graden verschil in temperatuur laten zien. Dit heeft te maken met de wind die regelmatig draait. Een vliegticket Melbourne is het begin van veelal een mooie lange reis. En waar u naar uitgekeken hebt en waar u veel voor hebt gepland. En dat moet ook wel, want Australië is zo groot als Europa. Het wordt kiezen waar uw rondreis Melbourne en omgeving u naartoe gaat brengen! Zo kunt u bijvoorbeeld een auto huren in Melbourne en zo van plaats naar plaats trekken. Echter, een camper huren in Melbourne behoort ook tot uw mogelijkheden. Australië is zeer goed ingesteld op campervakanties.

Praktische informatie

  • Taal In Melbourne spreekt men Engels. Dit is de officiële taal van Australië.
  • Inwoners Deze mooie uitgestrekte stad met haar vele parken en botanische tuinen kent een inwoneraantal van ongeveer 4,4 miljoen
  • Oppervlakte Melbourne heeft een oppervlakte van ongeveer 7,7 vierkante kilometer.
  • Ligging Melbourne ligt in het zuidelijkste deel van het land aan de kust. De stad is gebouwd rondom de rivier de Yarra.
  • Tijdsverschil In Nederland is het 10 uur vroeger dan in Melbourne.
  • Munteenheid In Melbourne betaalt u met de Australische Dollar.
  • Temperatuur Melbourne kent een gematigd zeeklimaat, wat resulteert in zachte winters en warme zomers. In Melbourne kan men regelmatig te maken hebben met een hittegolf. De temperatuur kan dan gedurende enkele dagen ruim boven de 40°C komen.
  • Vliegduur De vliegduur Amsterdam Melbourne bedraagt 20 uur. De meeste vluchten kennen een tussenstop, waardoor de totale reistijd vaak rond de 24 a 26 uur uitkomt. U heeft vaak de mogelijkheid bij vliegtickets Australië een meerdaagse stopover te maken. Stel u vliegt via Bangkok. Kunt u besluiten om in uw vliegticket Melbourne op te nemen dat u een dag of 4 Bangkok wilt verkennen, voordat u weer verder vliegt naar de plaats der bestemming.
  • Beste reistijd U kunt het gehele jaar door in zuidoost Australië terecht. Afhankelijk van uw reisplannen in noordelijke richting, dient u er rekening mee te houden dat het regenseizoen heftig is. In januari tot en met maart valt er de minste neerslag in Melbourne en omgeving.

Over World Ticket Center

World Ticket Center (handelsnaam van Otravo B.V.) is sinds 1980 een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland. In de laatste 25 jaar is World Ticket Center een begrip door geheel Nederland op het gebied van vliegreizen. Momenteel werken 50 specialisten – in het historische grachtenpand in centrum van Amsterdam – om elke dag aan alle wensen van de klanten te voldoen. Door onze omvang, onafhankelijkheid, inkoopkracht en geprezen automatisering garanderen wij u een totaalaanbod en de scherpst mogelijke prijs. Bent u op zoek naar de beste hotels Melbourne? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u vragen over uw Melbourne reis, neem dan zo snel mogelijk contact op met een van onze reisdeskundigen. U kunt hen bijvoorbeeld per e-mail of telefonisch bereiken. Zij staan u graag te woord. En dat geldt ook voor onze medewerkers in de reiswinkel. World Ticket Center is gevestigd in een historisch pand. U bezoekt ons in hartje Amsterdam op de Nieuwezijds Voorburgwal 159.