Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Pamplona

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Pamplona

Reizen naar Pamplona

Bezienswaardigheden in Pamplona

Pamplona, of Iruñea zoals de naam officieel luidt in het Baskisch, is de hoofdstad van de regio en de provincie Navarra gelegen in het noorden van Spanje. Bij de meeste mensen is de stad vooral bekend vanwege het stierenrennen, beter bekend als het Pamplona rennen, die jaarlijks plaatsvinden van 6 tot en met 14 juli. Dit stierenrennen wordt gevierd ter ere van San Firmín, de co-patroonheilige van de stad.

De gotische kathedraal La Catedral Basílica de Santa María la Real heeft de mooiste spitsboogkruisgangen van Europa. Ook het museum van Navarra is prachtig om te bezoeken. Dit museum geeft een goed beeld over hoe er vroeger in deze regio geleefd werd. De Fiesta de San Fermin is het jaarlijks terugkerend festijn dat wereldberoemd is vanwege de stierenrennen.

Wat ook een bezoek waard is, is de middeleeuwse kerk Iglesia de San Saturnino. Deze kerk is qua bouwstijl indrukwekkend.Vlieg via Barcelona of Madrid in 3,5 uur naar het schilderachtige Pamplona. U landt op Aeropuerto de Pamplona net buiten de stad.
Pamplona, of Iruñea is de officiële naam van deze Baskische stad. Het is de hoofdstad van de regio gelegen in de provincie Navarra. De stad vooral bekend vanwege het stierenrennen, beter bekend als het Pamplonarennen, die jaarlijks plaatsvinden van 6 tot en met 14 juli. De Fiesta de San Fermin is het jaarlijks terugkerend festijn waar duizenden toeristen op af komen. Dit stierenrennen wordt gevierd ter ere van San Firmín, de co-patroonheilige van de stad. De Kathedraal La Catedral Basílica is de gotische kerk met de mooiste spitsboogkruisgangen van Europa. Het museum van Navarra laat het verleden van Baskenland en Pamplona zien. Een bezoek waard. Naast de genoemde Catedral Basilica is de middeleeuwse kerk Iglesia de San Saturnino ook een plaatje. In de omgeving zijn allerlei bergdorpjes te vinden die je met een huurauto kan bezoeken Ook kun je een trip maken naar Bilbao. Houdt u er rekening mee dat de wegen in het Noorden vrij bergachtig zijn. Als u een auto wilt huren, kies dan voor een stevige four Wheel drive, zoals een Jeep. Ook is enige rijervaring gewenst en in sommige gevallen zelfs vereist.