Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Granada

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Granada

Reizen naar Granada

Bezienswaardigheden in Granada

Het Alhambra is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld. Jaarlijks komen toeristen uit alle landen naar Granada om een bezoek te brengen aan dit fascinerende bouwwerk uit de middeleeuwen. In het Alhambra komt je in contact met de prachtig en praal van Arabische paleizen, de geurende tuinen van het Generalife, de imposante Christelijke renaissance kerken en de middeleeuwse torens.

Een andere bezienswaardigheid is de Capilla Real of koninklijke kapel. Hier liggen Ferdinand en Isabella die door hun huwelijk voor een verenigd Spanje zorgden. Zij zijn bekend omdat zij de Moren hebben verdreven en de inquisitie ingesteld. Er zijn ook andere katholieke koningen begraven in deze kapel.

Nabij Granada ligt De Sierra Nevada met zijn zestien bergtoppen boven de 3000 meter is de tweede hoogste bergketen van Europa. Door de zuidelijke ligging en vele uren zon is het een ideaal gebied om je vakantie door te brengen. Het gevarieerde berglandschap met zijn uniek aanbod van natuur is adembenemd. Ook de liefhebber van wandelen, fietsen, paardrijden of skiën zal in de Sierra Nevada aan zijn trekken komen.