Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Catania

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Catania

Reizen naar Catania

Vliegtickets Catania

Zoekt u een vliegticket Catania? Bij World Ticket Center kunt u voordelige tickets boeken naar deze fraaie stad op het eiland Sicilië. Na Palermo is dit de tweede belangrijke stad op het eiland. Met een vliegticket Catania gaat u op weg naar het eiland van de Barok en deze mening wordt gedeeld door de Italianen zelf. Zo is er op Sicilië een stad te vinden Noto waar men aan refereert als de Italiaanse barokke stad. U bent nog maar een vliegticket en een hotel Catania verwijderd van een te gekke Italiaanse vakantie.

Havenstad Catania

Catania is door de eeuwen heen altijd een belangrijke havenstad geweest, maar vreemd genoeg kreeg de stad relatief weinig aandacht in vergelijking met de hoofdstad Palermo bijvoorbeeld. Inmiddels is Catania aan een inhaalrace begonnen, want steeds meer toeristen weten de stad te vinden. Dit heeft mede te maken met de mogelijkheid tot een huurauto Catania. Sicilië is bij uitstek het eiland om per huurauto te ontdekken en dat gebeurt dan ook. Met een huurauto heeft u de vrijheid om te stoppen waar u maar wilt. Misschien komt u wel terecht in een van de karakteristieke dorpjes op het eiland. Parkeer de wagen, stap uit en wandel er eens doorheen, de gastvrijheid van de inwoners van Sicilië zal u altijd bijblijven.

Uiteraard kunt u in Catania leuke culturele dingen dien, zoals een bezoek brengen aan het Romeinse theater, het Kasteel Ursino uit 1239, het plein Piazza del Duomo. Wandel eens door het park van Bellini, deze is tegen een heuvel aangelegd en biedt een bijzonder fraai uitzicht op de eeuwig rokende Etna. Op Piazza del Duomo bekijkt u het prominente beeldwerk van zwart lava, in de vorm van een olifant. Het beeld, door de plaatselijke bevolking liefkozend ‘u liotru’ genoemd, werd gevonden in het Griekse theater van de stad. Verder zijn de Duomo, die na de aardbeving van 1669 is gebouwd en de barokkerk Sant’Agata alla Badia, de moeite meer dan waard. De stad Catania is tevens het modecentrum van het eiland en heeft dit te danken aan de aanwezigheid van diverse universiteiten en ateliers. Veelal bruist een studentenstad van de energie en dit geldt ook voor Catania.

Verliefd op Sicilië

Sowieso kent Italië vele bruisende steden, wij noemen een Venetië, Florence en Pisa. Of Napels en Milaan. En zo kan World Ticket Center nog wel even doorgaan. Hoe dan ook, u zit goed met een vliegticket Catania. Sicilië is cultuur, natuur en plezier ineen. Wandel in de ochtend door citrus-, pistache- en olijfbomenbossen en geniet ’s middags op een van de mooie stranden van de azuurblauwe zee. En kijk dan ook even achterom, naar die mooie vulkaan de Etna. Met een vliegticket Catania wordt u een beetje verliefd op Sicilië.