Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Ikaria

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Ikaria Island

Reizen naar Ikaria

Bezienswaardigheden op Ikaria

Het kasteel van Koskina is een Byzantijns fort uit de 11e eeuw. Het ligt op een bergtop en kijkt uit over het dorp Koskina in het midden van Ikaria, 30 kilometer van Evdilos af. Binnen in het kasteel staat een kerk. U kunt het kasteel bereiken via een afslag / zijweg bij Koskina op de route Evdilos – Agios Kirikos – over een ongeplaveide weg.

Het Drakano fort is een versterking met een goed bewaard gebleven wachttoren uit de Hellenistische tijd, die stamt in de 4e eeuw voor Christus. Op deze wachttoren hield men de scheepvaart in de gaten die tussen Ikaria en Samos voer. Bij de toren staat een kerkje en daaronder ligt een afgelegen strand. Je kunt de Drakano toren bereiken via een ongeplaveide weg vanaf het kustplaatsje Faros. Op een gegeven moment houdt de weg op en moet je nog ongeveer 15 minuten naar het noorden wandelen om er te komen.

Bij de oude Therma zijn diverse Romeinse baden gebouwd tijdens de Hellenistische periode. Wat er nog van over is zijn de restanten van de oude muren. Therma was een centrum voor thermale, geneeskrachtige baden / bronnen. In ongeveer 205 na Christus werd de stad door een aardbeving verwoest. Veel van de oude stad ligt onder water en die kun je al snorkelend bekijken. Je kunt de Romeinse baden bereiken via een pad achter het Agriolycos Pension in Therma. Onderweg kom je langs een grot die vroeger als schuilplaats werd gebruikt. Verderop vloeit het hete bronwater de zee in.

10 kilometer ten oosten van Agios Kirikos, ligt het strand van Faros, dat een populaire weekendbestemming is voor de bewoners van Agios Kirikos. Het is een kilometers lang zandstrand met keitjes. Bij het strand zijn enkele restaurants en u kunt er een kamer huren.
Livadi ligt in het noorden van Ikaria en heeft een prachtig strand omgeven door groen. Over het strand vloeit een rivier die het strand in tweeën deelt. Op dit strand zijn parasols en ligbedjes te huur. U kunt er ook iets eten of drinken want er zijn diverse restaurants. Livadi is een populaire en iets meer toeristische bestemming met aardig wat hotels, appartementen en kamers te huur.