Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Semarang

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Semarang

Reizen naar Semarang

Bezienswaardigheden in Semarang

Het oudste gedeelte van de stad heet de Kota Lama. In deze wijk staan nog veel oude gebouwen, waarvan een van de hoogtepunten de Gereja Bleduk is die uit 1753 stamt.
Semarang was ook de stad die als eerste in Indië een spoorverbinding kreeg. Deze werd geopend door de Nederlandsch-Indische Spoorwegmaatschappij, afgekort NIS. De lijn was 25 kilometer lang en liep van Semarang naar Tanggung, deze lijn bestaat nog steeds. Zelfs het originele houten station van Tanggung is nog te bezichtigen.

De bekendste bezienswaardigheid van Semarang vind je in het zuidwesten van de stad. De Gudung Batu tempel is gebouwd op de plaats waar de Ming-admiraal Zheng He aan wal kwam in 1406. Zhenghe was moslim en dat is waarschijnlijk de reden geweest dat zowel de Chinezen als de Javaanse moslims hem als een heilige beschouwen.

In Semarang bij Jalan Raya Kali Gawe vind je het kruidenmuseum Nyonya Meneer. In het museum kun je meer te weten komen over de geschiedenis van jamu. Het gebruik van jamu als medicijn gebeurt al sinds de oudheid. Nog altijd vindt dit traditionele Javaanse geneesmiddel gretig aftrek.