Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Manado

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Manado

Reizen naar Manado

Bezienswaardigheden in Manado

Sulawesi beschikt over een gevarieerde landschap waarin je bergen, vulkanen, plantages, droge valleien en stranden tegenkomt. Door het natuurlijk isolement dat is veroorzaakt door de diepe omliggende zeestraten zijn er op Sulawesi diersoorten geëvolueerd die je nergens anders ter wereld zult tegenkomen.

De Mahawu-vulkaan in Tomohon is ongeveer 1310 meter hoog. Het is een niet-actieve vulkaan van waar je een heel mooi uitzicht hebt over Noord-Sulawesi. Hier kan je zelfs Lembeh, de baai van Manado en de Bunaken zien liggen. Via een smal pad klim je naar de top van de vulkaan. Lake Linow ligt in een vulkanisch gebied. Het water van Lake Linow is groen gekleurd door al het zwavel in het water. Hier vind je diverse geisers, warmwaterbronnen en komt kokend heet water uit de grond. Het is indrukwekkend om in dit vruchtbare vulkaanlandschap rond te lopen.

Sulawesi staat bekend om de prachtige koraalriffen in het noorden waar duikers van uit de hele wereld op af komen. Er zijn echter nog een aantal andere natuurlijke bezienswaardigheden die een bezoek aan de natuur de moeite waard maken. Zo zijn er tal van diersoorten die alleen op Sulawesi voorkomen zoals de babirusa.

In Noord-Sulawesi ligt het Bunaken Manado Tua Marine National Park dat een gebied omvat van 75.266 hectare . Het park bestaat uit zes eilanden met de daarom liggende koraalriffen die tot de mooiste riffen van Indonesië behoren. De naam van het park is afkomstig van de twee meest bezochte eilanden van het park: het eiland Bunaken en het vulkanische eiland Manado Tua.