Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,50 boekingskosten.

Goedkope vliegtickets Port Elizabeth

Vanaf

Vergelijk en vind goedkope vliegtickets naar Port Elizabeth

Reizen naar Port Elizabeth

Bezienswaardigheden in Port Elizabeth

De Campanille, bij de ingang van de haven, is Port Elisabeth’s meest prominente oriëntatiepunt. Het werd gebouwd in 1923 ter herinnering aan de landing van de Britse kolonisten in 1820, en heeft eencarillon van 23 klokken en een prachtig uitzicht over de stad.

In de stad bevind zich het beroemde Dolfinarium. Hier vind je vele dolfijnen, Orca’s en vele vissoorten. Ook is hier een slangenpark en een museum.
Het Nelson Mandela Metropolitan Art Museum toont kunst uit Zuid-Afrika (voornamelijk uit de Oost-Kaap), Britse kunst, internationale afbeeldingen en Oriëntaalse kunst.
De City Hall aan Market Square is gebouwd tussen 1858 en 1862 en de klokkentoren is jaren later toegevoegd. Het is tevens nationaal monument. Ook vindt je hier een replica van het Diaz kruis, ter herinnering aan Bartholomeu Diaz die hier aan land ging. Fort Frederick is een fort dat in 1799 gebouwd is door het Britse leger en genoemd naar Frederick, hertog van York.

Het Addo Elephant park ligt op zo’n 70 km ten noorden van Port Elisabeth en is opgericht in 1931 om de 11 laatste overgebleven olifanten te beschermen tegen uitsterven. Nu lopen er meer dan 350 rond in het park.
Bent u in de periode juli tm november in Port Elizabeth dan moet u zeker een walvistoer op zee ondernemen. Via georganiseerde tours komt u in contact met deze giganten, wat een indrukwekkende belevenis is. Ook wordt u vaak begeleid door dolfijnen.