Vliegtickets Aleppo

Midden Oosten » Syrië » Aleppo

Syrië

Aleppo

Bezienswaardigheden in Aleppo


De stad bezit enkele bezienswaardigheden, zoals de citadel en de souk, een van de oudste en bekendste in de Islamitische wereld. Bovendien is de stad een goed gelegen uitvalsbasis om de sprekende ruïnes van de basilica van Sint-Simeon en de spookstad Serjila te bezoeken. Aleppo is van oudsher een handelscentrum omwille van zijn goede ligging, en werd daarom begeerd door vele machtige staten. Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Fransen hebben hier allemaal gezeten.

De citadel van Aleppo is een indrukwekkende burcht. Het huidige bouwwerk dateert uit de 15de eeuw. Grachten, hoge schuine muren, versterkte muren maakten een inname onmogelijk.

De souk van Aleppo, is te vinden achter de moskee en is een van de mooiste uit de Islamitische wereld. Smalle straatjes en diverse winkeltjes bepalen deze souk.
De basilica van Sint-Simeon was de grootste bedevaartsplaats van het Midden-Oosten, gewijd aan Sint- Simeon, een monnik die uit de kloosterorde werd gezet. Om aan opdringerige gelovingen te ontkomen nam hij zijn intrek boven op een 18 m. hoge zuil, waar hij de 42 jaar doorbracht tot zijn dood, en zijn tijd doorbracht met mediteren en goede maar strenge raad geven aan gelovigen uit de vier windstreken. Na zijn dood zijn er door de kerk in de loop der jaren in totaal 4 basilieken en een klooster gebouwd op een kustmatig terras in een majestueus landschap. Van de zuil rest nog een rond rotsblok en de gelovigen zijn vervangen door sceptische toeristen. Maar de restanten van de basiliek zijn nog altijd fraai genoeg.


 

Vliegtickets Aleppo


Een betaalbaar vliegticket naar Aleppo is te boeken bij World Ticket Center. Aleppo is gelegen in Syrie en is de tweede stad van het land. In het Arabisch heet de stad Halab. De stad is gelegen in het noordwesten van Syrië, ongeveer 48 km van de Turkse grens. Aleppo heeft meer dan 3 miljoen inwoners, en is een van de oudste steden van het land.

World Ticket Center biedt na uw zoekopdracht een overzicht van beschikbare vliegtickets op de door u gekozen data. De tickets van verschillende luchtvaartmaatschappijen worden weergegeven en gesorteerd op prijs zodat u zo goedkoop mogelijk naar Aleppo kunt vliegen.

World Ticket Center

World Ticket Center boekt al meer dan 25 jaar goedkope vliegtickets. Onze medewerkers hebben ruime ervaring om u aan het juiste ticket te helpen. Kom langs op ons reisbureau of boek uw vlucht zelf online.

 

BOEK DEZE VLUCHT
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 6261011 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 070 - 661671 (BE)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 (0)20 616 10 11

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020-6261011

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00