Meer zonvakanties »
  • Atijd de scherpste prijs, inclusief transfer
  • Alle zonvakanties: Zoovercijfer van 7 of hoger!
  • Bespaar, wij vergelijken alle touroperators van NL!

Goedkope zonvakantie Lycische Kust

De Lycische kust is een mooie kuststreek in Turkije!
Dit gebied is ideaal voor een zon, zee en strandvakantie, maar ook liefhebbers van natuur, cultuur en strand zijn hier geheel aan het juiste adres. De meest bekende badplaats is Marmaris, minder bekend zijn de schitterende plaatsen Fethiye, Dalyan en Oludeniz. Bij de laatstgenoemden gaat het er allemaal wat gemoedelijker aan toe, het is er kleiner en overzichtelijker. Op WTC.nl bieden wij u een scala aan mogelijkheden, er zit vast een vakantie Lycische kust naar wens tussen. Het klimaat van de Lycische kust is overigens mediterraan, wat gekenmerkt wordt door droge, hete zomers en milde winters. Tussen november en februari valt de meeste neerslag. Er valt verder veel te bezichtigen in dit gebied. Niet ver van Dalyan kunt u naar een broedplaats voor de Caretta-Caretta zeeschildpadden, gelegen in een beschermd natuurgebied. Verder zijn er vooral in de buurt van Dalyan en Fethiye meerdere historische plekken, waar u veel te weten komt over de Lycische beschaving.

Praktische informatie
Taal
- hier spreekt men de Turkse taal.
Ligging - een vakantie Lycische kust brengt u naar de kust in het zuidwesten van Turkije. Deze kuststrook wordt ook wel Zuid-Egeïsche kust genoemd. Hier ontmoeten de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee elkaar. Vlak voor de kust liggen de Griekse eilanden Rhodos en Kos.
Munteenheid - de Turkse lira.
Vliegduur - ongeveer 3 uur en 45 minuten.
Tijdsverschil - in dit deel van Turkije is het een uur later dan in Nederland.
Klimaat - een mediterraan klimaat, wat zorgt voor droge, hete zomers en milde, natte winters.
Beste reistijd - bent u goed bestand tegen hitte, dan kunt u ook in de maanden juli en augustus een zonvakantie boeken, u vindt verkoeling nabij de prachtige baaien van de Lycische kust.

De Lycische kust uitgelicht
Varen
- de baaien van de Lycische kust zijn uitermate geschikt om per boot te ontdekken. Kies voor een tocht van Marmaris naar Kumlubük en Turunç, waarbij u ook de mogelijkheid hebt de Phosphorus grotten te bezoeken. Als vanzelfsprekend wordt er veel gezwommen tijdens deze boottrip.
Pijnbomen en Oleanders - ze bepalen de aanblik van de streek en tijdens uw vakantie Lycische kust vindt u ze bijvoorbeeld in het pittoreske kustplaatsje Içmeler.
Dalyan - dit is een prachtige plaats met een al even mooie bezienswaardigheid: de Kaunische rotsgraven. Deze trip wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan het Iztuzu-strand (inmiddels beschermd natuurgebied). Het Iztuzu-strand is eigenlijk een 4,5 kilometer lange landtong die de natuurlijke barrière vormt tussen het zoete water uit de Dalyan rivier en het zoute water uit de Middellandse Zee. Bekijk online het WTC.nl zonvakantie aanbod. Boek direct een reis naar de Lycische kust en het aftellen kan beginnen!

Bekijk alle goedkope zonvakanties Lycische Kust ยป
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 6261011 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 070 - 661671 (BE)
Zo: 11:00 tot 17:00 Overige landen +31 (0)20 616 10 11

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020-6261011

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 11:00 tot 17:00