Persberichten World Ticket Center

 • Otravo groeit hard door en neemt dé VakantieDiscounter over


  Amsterdam, 17 februari 2017: reisorganisatie Otravo, met onder andere de dochters Vliegtickets, WTC en Schipholtickets, neemt dé VakantieDiscounter over. Otravo was al een belangrijke speler in de Benelux en Scandinavië op het gebied van online travel en bouwt deze positie nu nog verder uit. Deze overname is de tweede grote acquisitie in 12 maanden. In juli 2016 is het Scandinavische Flygstolen aan het bedrijf toegevoegd.

 • Otravo een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland
  Otravo is volgens het FD een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Hierdoor mag de online reisorganisatie zich FD Gazelle 2016 noemen. De bedrijven die de titel FD Gazelle mogen voeren worden ieder jaar vastgelegd en bepaald door het FD op basis van bekendgemaakte omzetcijfers gemeten over de laatste drie jaar.
 • Nederlanders steeds vaker met gezin met de camper op vakantie

  Met de camper op vakantie naar Canada of Nieuw Zeeland wordt steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers. Met name Canada is een favoriete bestemming om te bezoeken met de camper. Dat blijkt uit de gegevens van online reisorganisatie WTC.nl.

  De reisorganisatie ziet een stijging in het aantal reizigers dat ervoor kiest om op vakantie te gaan naar Canada en Nieuw Zeeland. De populariteit van Canada steeg dit jaar met maar liefst 47% en 22% bij Nieuw Zeeland. Deze stijging zorgde wel voor een daling in het aantal geboekte campervakanties naar Australië en de USA. Bij de USA was een daling van 10% te zien, bij Australië was dat 3%.

 • Otravo wint "Award for Innovative Entrepreneurship"


  Online reisorganisatie Otravo, van de merken WTC.nl en Vliegtickets.nl, heeft gisteren de 'Award for Innovative Entrepreneurship' gewonnen. De award werd uitgereikt door de STAR Alliance-maatschappijen. Otravo is daarmee de onderneming met Best Strategy, Vision, Innovative Marketing & Customer Care en Out-of-the-box Thinking.


 • Aanslagen Parijs geen effect op reizende Nederlanders
  De aanslagen in Parijs die afgelopen vrijdagavond hebben plaatsgevonden, hebben geen effect gehad op het aantal boekingen en annuleringen van reizen naar de Franse hoofdstad. Dat meldt online reisorganisatie WTC.nl. Zij krijgen wel dagelijks substantieel meer bezorgde telefoontjes, maar het weerhoudt Nederlanders er niet van naar Frankrijk af te reizen.
 • OTRAVO versterkt met SchipholTickets.nl
  OTRAVO en Schiphol Travel hebben overeenstemming bereikt over een volledige overname van SchipholTickets.nl, de OTA dochter van Schiphol Travel.
 • Nederlanders doen kerstinkopen steeds vaker in New York
  Nederlanders kiezen er steeds vaker voor om hun kerstinkopen in New York City te doen. De vliegtickets naar de grootste stad van Noord-Amerika worden tegenwoordig massaal verkocht. Zo zijn er in een jaar tijd maar liefst 16.000 vliegtickets en complete vakanties geboekt naar New York.
 • 20 oktober 2015: Otravo is beste Australië Tour Operator Benelux
  Online reisorganisatie Otravo (van WTC.nl/Vliegtickets.nl) heeft maandagavond de Qantas Iron Boomerang Award in ontvangst mogen nemen. Daarmee is Otravo voor het tweede jaar op rij de beste Australië tour operator van de Benelux.
 • 4 maart 2015: WTC.nl trotse sponsor Amsterdam City Swim
  Vandaag heeft Amsterdam City Swim aangekondigd dat zij 21 juni 2015 de New Amsterdam City Swim in New York organiseren. Voor Nederlandse deelnemers is er een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. Zij zullen met vliegtickets van WTC.nl naar New York vliegen.
 • 11 februari 2015: WTC heeft kennis genomen van het besluit van de ACM

  Het afgelopen jaar heeft WTC meerdere malen overleg gevoerd met de ACM. Daarbij heeft WTC gemotiveerd aangegeven dat zij voldoet aan de eisen die de wet (Luchtvaartverordening) stelt.

 • 11 juni 2014: Stijging verkoop reisverzekeringen Brazilië
  De toenemende waarschuwingen voor WK-bezoekers in Brazilië hebben gezorgd voor een stijging van 30% in de verkoop van reisverzekeringen.
 • 19 maart 2014: Stevige groei retourvliegticket Amsterdam
  Een ticket met bestemming Amsterdam is een top 5 bestemming in het wereldwijde aanbod van WTC
 • 12 september 2013: 73% meer zoekverkeer vliegtickets Brazilië na kwalificat
  Na de kwalificatie van het Nederlands elftal voor het WK 2014 wordt er volop georiënteerd op vliegtickets naar Brazilië.
 • Maart 2013: Eigenaren Phillippe de Knijff en Jolanda Degen, "WTC.nl vaart al 30
  'World Ticket Center groeit naar 85 miljoen omzet door innovatie en scherp aanbod.'
 • 16 september 2012: 60% van de Nederlanders neemt teveel kleding mee op reis
  'Waar neemt u vaak te veel van mee op vakantie?' Deze vraag heeft reisorganisatie World Ticket Center (WTC).
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00