Voor reizen naar Zuid-Afrika en Namibië moet je als reizende ouder met een kind onder de 18 jaar een geboorteakte kunnen overleggen.

Wat betekent dit:
Reis je als ouder met een kind onder de 18 jaar dan moet je de originele geboorteakte, met hierop informatie van de ouders, kunnen laten zien bij aankomst in Zuid-Afrika of Namibië. Voor Namibië geldt dat dit certificaat in het Engels vertaald moet zijn. Let op: het betreft hier dus niet een uittreksel uit het gemeenteregister. Vraag daarom vooraf de geboorteakte van je kind(eren) op bij de gemeente waar hij/zij geboren is.

Reis je als gescheiden ouder met een kind onder de 18 jaar, dan moet je naast de geboorteakte, ook schriftelijke toestemming hebben van de andere ouder. Dit toestemmingsformulier moet ondertekend zijn door de gemeente waar het kind geboren is, de Zuid-Afrikaanse ambassade in Den Haag, of de ambassade van Namibië in Brussel, of door een notaris.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de ambassade van Zuid-Afrika of Namibië. Contactgegevens kun je vinden op de website van Nederland Wereldwijd.

Heeft dit je geholpen?

Gerelateerde vragen

Informatie over reizen naar de Verenigde Staten … Heb ik een visum voor China nodig? Visum Suriname

Actuele reisinformatie

Meer over Actuele reisinformatie