Voor reizen naar of via China dient je paspoort na terugkomst nog 6 maanden geldig te zijn. Ook is er een visum nodig voor reizen naar China, deze kunt je aanvragen via onze partner Visa4all of de Chinese ambassade . Bij een doorreis van max. 72 uur is er in een aantal gevallen geen visum nodig. Let op: Bij doorreizen binnen 72 uur naar een luchthaven buiten China met een overstap binnen China geldt deze regeling niet en dient er een visum aangevraagd te worden. 

Bekijk jouw eigen situatie en neem contact op met Visa4all met om jezelf goed te informeren. Vraag je visum minimaal 10 dagen voor vertrek aan.

Visumvrij 72 uur
  • De visumvrije transit van 72 uur geldt voor de volgende steden: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu Chongqing, Dalian en Shenyang.
  • Je hebt een vliegticket geboekt dat aantoont dat je binnen 72 uur doorreist naar een andere bestemming. Je mag niet terugvliegen naar het land waar je vandaan bent gevlogen.
  • Je mag de stad waar je bent geland niet verlaten ten tijde van je overstap.
  • Je zorgt ervoor dat je binnen 24 uur geregistreerd bent bij een Public Security Bureau.

Voorbeeldroute 72 uur visumvrij : Amsterdam -> Beijing  -> Sydney

Visum China nodig

Gaat jouw vlucht via meer dan een Chinese luchthaven of via een andere luchthaven dan de bovengenoemde luchthavens, dan geldt de 72 uur regelgeving niet. In dit geval heb je een visum nodig. Ook wanneer je langer dan 72 uur blijft en/of meerdere steden in China aandoet, heb je altijd een visum nodig. Heb je geen geldig document, dan bestaat de kans geweigerd te worden op je vlucht.

Voorbeeldroute visum nodig:  Amsterdam -> Beijing -> Guangzhou -> Sydney

Hong Kong

Bij aankomst ontvang je een gratis visum. Als je vanuit Hong Kong naar China doorreist, heb je wel een visum nodig.

Heeft dit je geholpen?

Gerelateerde vragen

Paspoort of ID-kaart Heb ik een visum nodig? Informatie over reizen naar de Verenigde Staten …

Actuele reisinformatie

Meer over Actuele reisinformatie