WTC.nl Klantenservice

Terug

Hoeveel bedragen de annuleringskosten

De annuleringskosten kunnen verschillen per maatschappij. Elk tarief heeft afzonderlijk zijn eigen regels ten aanzien van annuleren. Dit zijn de annuleringskosten die de luchtvaartmaatschappij rekent als je jouw reservering wilt annuleren. In de meeste gevallen zijn de annuleringskosten van vliegtickets 100%. Dit betekent dat de teruggave van de reissom, conform de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, helaas niet mogelijk is.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hanteren in geval van een no-show afwijkende annuleringkosten. Wat precies als no-show wordt beschouwd, verschilt per luchtvaartmaatschappij, bijvoorbeeld als een restitutie wordt aangevraagd na de oorspronkelijke verstrekdatum. Houd er rekening mee dat wij bij een verzoek om een restitutie minimaal 2 werkdagen hanteren na de dag van annulering.


Annuleren boeking lowcostmaatschappij
Bij boekingen met een lowcostmaatschappij is, in geval van annuleren, teruggave van je reissom nooit mogelijk. Wel zijn er vaak mogelijkheden tot het wijzigingen van uw vliegticket tegen kosten en een eventueel tariefsverschil.

Annuleren Charter/Vakantievlucht
De annuleringskosten voor een chartervlucht worden bepaald aan de hand van de ANVR Voorwaarden. De annuleringskosten worden hoger naarmate de vertrekdatum nadert. Je kunt deze kosten terugvinden onder: Annuleringsvoorwaarden vakantie en chartervluchten.

Samengestelde reis en camperhuur
Indien je een of meerdere diensten uit de door u als klant/reiziger samengestelde reis wenst te annuleren, dan dien je in contact te treden met onze maatwerk-specialisten. Naast de annuleringskosten van de betrokken leveranciers brengen wij administratiekosten in rekening.

Overige diensten
Indien je een individuele hotelreservering, individuele autohuur of parkeerservice wenst te annuleren, gelden de annuleringsvoorwaarden van de betrokken dienstverlener en dien je direct met de dienstverlener in contact te treden.

Annuleringskosten
Naast de eventuele annuleringskosten van de luchtvaartmaatschappij brengen wij administratiekosten in rekening. Reeds betaalde boekings- en wijzigingskosten, eventuele betaalde verzekeringen en extra afgesloten producten ontvang je niet retour. Al onze annuleringskosten kan je terugvinden in onze Algemene Voorwaarden.

! Indien de luchtvaartmaatschappij jouw vluchtreservering(en) annuleert en je voorziet van een alternatief reisschema, en je besluit de reservering te annuleren dan gelden de annuleringsvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Let op
Annuleringen dienen te geschieden door de persoon, die de reservering heeft gemaakt.

Onze boekingskosten, verzekeringen en andere afgesloten producten ontvang je niet retour bij annuleringen.

Geen antwoord op uw vraag?

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder uw vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heeft u nog vragen?

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor u klaar. Bekijk onze openingstijden

WTC.nl FacebookWTC.nl TwitterWTC.nl e-mail
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00