WTC.nl Klantenservice

Terug

Hoe annuleer ik mijn boeking

Als je je ticket wilt annuleren kan de hoofdboeker dit doen door het annuleringsformulier in te vullen. Binnen 72 uur ontvang je antwoord op je e-mail met hierin een overzicht van de kosten en de annuleringsvoorwaarden van je tickets. Let op: Dit is een aanvraag voor annulering, de definitieve annulering wordt gedaan als je akkoord hebt gegeven op de kosten.

Annuleer je binnen vijf dagen voor vertrek, vul dan het annuleringsformulier in en neem ook telefonisch contact op met ons. Zo zorgen we er samen voor dat je boeking op tijd wordt geannuleerd. Voor de Annuleringsgarantie en  Annuleringsgarantie Plus geldt dat je uiterlijk tot 48 uur voor vertrek mag annuleren. Volg onderstaande stappen om de annulering aan te vragen. 

Om te annuleren volg je de volgende stappen:

  1. Vul op het annuleringsformulier de WTC.nl reserveringscode in en klik op ‘Verder’
  2. Geef aan voor welke reiziger(s) en/of voor welk deel van de reis de annulering geldt.
  3. Wat is de reden van annulering
  4. Klik op ‘Verstuur’ en je ontvangt binnen twee werkdagen een e-mail met de annuleringsvoorwaarden voor jouw ticket.
  5. Ga je akkoord met de kosten? Beantwoord deze e-mail en binnen twee werkdagen ontvang je de annuleringsbevestiging per e-mail.

De annuleringsvoorwaarden -en kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij en per tarief. Het kan ook voorkomen dat de airline restitutie van je ticketbedrag niet toestaat. Is je vlucht al vertrokken zonder dat je hebt geannuleerd? Dan wordt je in de meeste gevallen aangemerkt als een zg. No-show. Er gelden dan vaak andere regels. Bij een lowcostmaatschappij zijn de annuleringskosten altijd 100% van de reissom. Dit houdt in dat je geen geld terug krijgt in geval van annuleren. Een wijziging van naam of data vaak wel mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons klant contact center.

Wanneer je een Annuleringsgarantie of Annuleringsgarantie Plus hebt afgesloten via ons dan ontvang je 85% van je ticketprijs* retour (*exclusief boekingskosten, de kosten voor de Annuleringsgarantie en overige producten of extra’s) als je uiterlijk 48 uur voor het vertrek van je vlucht annuleert. Voor de Annuleringsgarantie ontvangen wij graag een medische verklaring of overlijdensakte om restitutie bij annulering in gang te kunne nzetten. Zowel bij de Annuleringsgarantie als de Annuleringsgarantie Plus ontvang je van ons binnen 15 dagen het bedrag op je rekening. 
Bekijk alle voorwaarden van de Annuleringsgarantie en Annuleringsgarantie Plus. 

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten, controleer dan de polisvoorwaarden om te zien of jouw reden van annuleren recht geeft op een schadevergoeding, of neem contact op met je verzekeringsmaatschappij. Nadat je van ons bevestiging van de annulering hebt ontvangen met hierin de hoogte van de annuleringskosten, kun je het het schadeformulier van Allianz, of van je eigen verzekeraar invullen en indienen. Voor vluchten waarbij wij restitutie moeten aanvragen via de airline, berekenen wij € 49 kosten per ticket plus de annuleringskosten die de luchtvaartmaatschappij doorberekent.Naast de annuleringskosten worden boekingskosten, verzekeringen en overige kosten voor diensten niet gerestitueerd. 

 

Wil je meer informatie over restitutie? Lees dan verder. 

 

Geen antwoord op uw vraag?

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder uw vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heeft u nog vragen?

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor u klaar. Bekijk onze openingstijden

WTC.nl FacebookWTC.nl TwitterWTC.nl e-mail
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00