WTC.nl Klantenservice

Terug

Bagage lowcostmaatschappijen

Bagage low cost maatschappijen
De bagagevoorwaarden kunnen per luchtvaartmaatschappij en per boekingsklasse verschillen. Wij tonen hier de meest gangbare regels met betrekking tot lowcostmaatschappijen. Onderstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele bagage-informatie vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Ruimbagage
Op vluchten binnen Europa zijn de tickets exclusief bagage. Tijdens het boekingsproces op onze website kun je (indien mogelijk) tegen betaling bagage bijboeken. De hoeveelheid bagage wordt vermeld op je e-ticket / boekingsbevestiging. Wil je later bagage bijboeken? Dit kan tegen betaling via de website van de airline of op de luchthaven op de dag van vertrek. Houd er rekening mee dat de kosten voor het bijkopen van bagage op de luchthaven veelal hoger zijn dan wanneer je dit vooraf online doet.

Handbagage
Een handtas, rugzak of trolley wordt gezien als handbagage. De voorwaarden voor het meenemen van handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen staan alleen een klein stuk handbagage (personal item) toe. Voor een groter stuk handbagae worden dan kosten berekend. Controleer de voorwaarden van de maatschappij waar jij mee vliegt daarom goed voor vertrek. Je kunt deze terugvinden op de website van de luchtvaartmaatschappij. Kom je er neit uit? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten.

Ryanair
Ryanair heeft zijn handbagagebeleid aangescherpt. Wanneer je Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage, Flexi Plus, Plus of Family Plus hebt gekocht heb je recht op twee stuks handbagage die je beide mee aan boord mag nemen. Je mag 1 rolkoffer van 55 cm x 40 cm x 20 cm meenemen en 1 kleine tas van 35 cm x 20 cm x 20 cm, bijvoorbeeld een handtas of laptoptas. Je rolkoffer mag niet zwaarder zijn dan 10 kg. Deze koffer moet ook in de sizer en in de bagageruimte boven je stoel passen.
Heb je deze opties niet aangekocht dan mag je rolkoffer niet mee aan boord, deze wordt dan gratis vervoerd in het ruim. Je kleine tas mag niet groter zijn dan 35 cm x 20 cm x 20 cm en moet passen onder de stoel voor je. Als je hier niet aan voldoet berekent Ryanair ene toeslag van EUR50,- bij de gate.

Kinderen en baby's
Vlieg je met een kind tussen de 2 en 11 jaar? Dan mag je zoon of dochter ook 1 stuk handbagage meenemen. Voor baby’s is het over het algemeen toegestaan om kosteloos de nodige baby artikelen mee te nemen. Bijvoorbeeld een buggy of een kinderwagen, een luiertas, of een babystoeltje. Soms moet je de luiertas in je eigen handbagage meenemen en heeft de baby zelf geen recht op handbagage. Controleer voor vertrek van je vlucht goed  de voorwaarden van de maatschappij waar jij mee vliegt . Bij twijfel neem je contact op met één van onze reisspecialisten.

Overbagage / Bijzondere bagage
Voor meer kilo's betaal je altijd een toeslag per extra kilo bij de incheckbalie. Deze toeslag verschilt per luchtvaartmaatschappij.

Bijzondere bagage
De voorwaarden voor bijzondere bagage, zoals fietsen, surfplanken, huisdieren, golftassen, duikuitrusting enzovoort, verschillen per luchtvaartmaatschappij. Vaak moet er extra voor betaald worden afhankelijk van het gewicht en de afmetingen. Vind meer informatie over het meenemen van bijzondere bagage op de website van de airline of neem contact op met één van onze reisspecialisten.

Geen antwoord op uw vraag?

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder uw vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heeft u nog vragen?

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor u klaar. Bekijk onze openingstijden

WTC.nl FacebookWTC.nl TwitterWTC.nl e-mail
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00