WTC.nl Klantenservice

Terug

Bagage lijndienstmaatschappijen

Bagage lijndienstmaatschappijen
De bagagevoorwaarden kunnen per luchtvaartmaatschappij en per boekingsklasse verschillen. Wij tonen hier de meest gangbare regels met betrekking tot lijndienstmaatschappijen. Onderstaande informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele bagage-informatie vind je op de website van de ANVR of van de luchtvaartmaatschappij.

Welke bagagevoorwaarden op jouw ticket van toepassing zijn kun je zien tijdens het online boekingsproces en op het e-ticket dat je ontvangt na boeking.

Handbagage
Een handtas, rugzak of trolley wordt gezien als handbagage. Per persoon mag er meestal 1 stuk handbagage worden meegenomen van ongeveer 5-10 kg. Sommige luchtvaartmaatschappijen staan alleen gratis een klein stuk handbagage (personal item) toe als handbagage. Voor een groter stuk handbagage dient in dat geval bijbetaald te worden. Raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappij voor de exacte afmetingen en gewicht.

Kinderen en baby's
Vlieg je met een kind tussen de 2 en 11 jaar dan mag je voor je kind ook 1 stuk handbagage meenemen. Voor je baby (0 tot 2 jaar) mag je in de meeste gevallen de benodigde verzorgingsproducten en voeding meenemen aan boord. In sommige gevallen dient de handbagage voor de baby in je eigen handbagage te worden gestopt. Een buggy/kinderwagen is altijd kosteloos toegestaan en in de meeste gevallen mag je voor je baby 10 kg ruimbagage inchecken. De bagagevoorwaarden voor baby's en kinderen kun je terugvinden op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Vluchten binnen Europa
Op vluchten binnen Europa zijn de meeste tickets exclusief bagage. Bagage kan tegen betaling bijgeboekt worden via de website van de luchtvaartmaatschappij of op de luchthaven op de dag van vertrek. Houd er rekening mee dat de kosten op de luchthaven hoger kunnen zijn dan wanneer je het voor vertrek online bij boekt.

Vluchten buiten Europa
Bij vluchten buiten Europa is het in de meeste gevallen toegestaan om 1 koffer van 20-23 kg gratis mee te nemen. Er zijn uitzonderingen, zoals de light fares van verschillende airlines waarbij geen ruimbagage inbegrepen is. De exacte bagagevoorwaarden vind je terug op het e-ticket dat je van ons per mail ontvangt.

Vluchten met een overstap
Zit er een overstap in je reis dan wordt de bagage gelukkig in de meeste gevallen automatisch doorgezet naar de eindbestemming. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer je van terminal of airport moet wisselen. Controleer bij het inchecken op de airport of je de bagage wel of niet van de band moet halen en opnieuw moet inchecken. Voor vluchten naar de Verenigde Staten met een overstap binnen de Verenigde Staten, is het vanwege veiligheidsredenen verplicht de bagage op te halen en opnieuw in te checken.

Vlieg je via een luchthaven in Europa door naar een bestemming buiten Europa (bijvoorbeeld Amsterdam - Frankfurt - Bangkok), dan is de bagage voor het traject binnen Europa ook inclusief. Er zijn uitzonderingen, zoals de light fares van verschillende airlines waarbij geen ruimbagage inbegrepen is. De exacte bagagevoorwaarden vind je op het e-ticket.

Binnenlandse vluchten
In de meeste landen betaal je op binnenlandse vluchten voor het meenemen van ruimbagage.

Uitzonderingen
Een aantal luchtvaartmaatschappijen hanteert een afwijkend bagagebeleid, waarbij ook tickets met een bestemming buiten Europa exclusief bagage zijn. Welke bagagevoorwaarden op jouw ticket van toepassing zijn kun je zien tijdens het online boekingsproces en op het e-ticket dat je ontvangt na boeking. Wens je toch bagage mee te nemen dan kun je dit na het ontvangen van je e-ticket bijboeken via de website van de desbetreffende maatschappij of op de airport.

Extra bagage
Voor een extra stuk bagage of meer kilo's betaal je altijd een toeslag. Deze toeslag verschilt per luchtvaartmaatschappij. Wens je extra bagage mee te nemen dan kun je dit na het ontvangen van je e-ticket bijboeken via de website van de desbetreffende maatschappij of op de airport. Houd er rekening mee dat het vaak voordeliger is om je extra bagage vooraf online bij te boeken.

Bijzondere bagage
De voorwaarden voor bijzondere bagage zoals fietsen, surfplanken, huisdieren, golftassen, duikuitrusting etc. verschillen per luchtvaartmaatschappij. Vaak moet er extra voor betaald worden afhankelijk van het gewicht en de afmetingen. Voor informatie over het meenemen van bijzondere bagage raden wij je aan contact op te nemen met de airline waarmee je vliegt.

Geen antwoord op uw vraag?

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder uw vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heeft u nog vragen?

Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor u klaar. Bekijk onze openingstijden

WTC.nl FacebookWTC.nl TwitterWTC.nl e-mail
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00