Vliegtickets Leknes

Europa » Noorwegen » Leknes

Noorwegen

Leknes

Bezienswaardigheden in Leknes


Leknes met 1500 inwoners is een plaats op het eiland Vestvagoy en is het handels- en dienstverleningscentrum van het eiland. Samen met Gravdal en Ballstad heeft Leknes de grootste visverwerkende bedrijven van dit gebied. In het landschap van het Lofoteneiland Vestvågøy liggen kleine binnenmeertjes en enkele pittoreske boerderijtjes.

Typisch op de Lofoten zijn de vissershuisjes (rorbuer). Het zijn eenvoudige houten huisjes, gebouwd op de vaste wal, op de steiger of op de houten palen in het water. In zulke huisjes woonden vroeger de vissers die tijdelijk naar de Lofoten kwamen voor de duur van de trek van haring en kabeljauw.

Ten noorden van Leknes bevindt zich het Lofotermuseum in Borg. Dit is een reconstructie van het grootste vikinghuis dat ooit is gevonden.


 

Vliegtickets Leknes


Goedkope vliegtickets naar het Noorse Leknes boekt u bij World Ticket Center. Leknes, uitvalsbasis voor de verkenning van de eilandengroep de Lofoten in Noorwegen. Op deze langgerekte eilandengroep net voor de Atlantische kust zult u een spectaculair landschap aantreffen. De totale oppervlakte van de eilanden is 1227 vierkante kilometer. De eilandengroep ziet eruit als een muur van bergen tussen het vaste land en de zee. De hoogste bergen zijn meer dan 1 kilometer hoog. Naast ruige bergen, steile wanden en van tijd tot tijd woeste zee zijn er op de Lofoten ook witte zandstranden te vinden aan rustige, gemoedelijke baaien. De Golfstroom geeft de Lofoten een milder klimaat dan men zou verwachten op deze breedtegraad.

World Ticket Center biedt voordelige vluchten van een aantal Europese luchtvaart maatschappijen. Online ziet u een overzicht van alle beschikbare vliegtickets, inclusief prijzen. Boek het goedkoopste ticket naar Leknes eenvoudig in ons online reserveringsysteem. Houd ook onze speciale aanbiedingen in de gaten.

World Ticket Center


World Ticket Center biedt al meer dan 25 jaar goedkope vliegtickets aan naar Scandinavische bestemmingen. Bij ons boekt u uw vliegreis eenvoudig online. Ook staan onze ervaren specialisten u graag te woord over de mogelijke vluchten naar Leknes. Kom langs in ons reisbureau of neem contact op per telefoon of email.

 

BOEK DEZE VLUCHT
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00