Vliegtickets Ikaria

Europa » Griekenland » Ikaria Island

Griekenland

Ikaria Island

Bezienswaardigheden op Ikaria


Het kasteel van Koskina is een Byzantijns fort uit de 11e eeuw. Het ligt op een bergtop en kijkt uit over het dorp Koskina in het midden van Ikaria, 30 kilometer van Evdilos af. Binnen in het kasteel staat een kerk. U kunt het kasteel bereiken via een afslag / zijweg bij Koskina op de route Evdilos - Agios Kirikos - over een ongeplaveide weg.

Het Drakano fort is een versterking met een goed bewaard gebleven wachttoren uit de Hellenistische tijd, die stamt in de 4e eeuw voor Christus. Op deze wachttoren hield men de scheepvaart in de gaten die tussen Ikaria en Samos voer. Bij de toren staat een kerkje en daaronder ligt een afgelegen strand. Je kunt de Drakano toren bereiken via een ongeplaveide weg vanaf het kustplaatsje Faros. Op een gegeven moment houdt de weg op en moet je nog ongeveer 15 minuten naar het noorden wandelen om er te komen.

Bij de oude Therma zijn diverse Romeinse baden gebouwd tijdens de Hellenistische periode. Wat er nog van over is zijn de restanten van de oude muren. Therma was een centrum voor thermale, geneeskrachtige baden / bronnen. In ongeveer 205 na Christus werd de stad door een aardbeving verwoest. Veel van de oude stad ligt onder water en die kun je al snorkelend bekijken. Je kunt de Romeinse baden bereiken via een pad achter het Agriolycos Pension in Therma. Onderweg kom je langs een grot die vroeger als schuilplaats werd gebruikt. Verderop vloeit het hete bronwater de zee in.

10 kilometer ten oosten van Agios Kirikos, ligt het strand van Faros, dat een populaire weekendbestemming is voor de bewoners van Agios Kirikos. Het is een kilometers lang zandstrand met keitjes. Bij het strand zijn enkele restaurants en u kunt er een kamer huren.
Livadi ligt in het noorden van Ikaria en heeft een prachtig strand omgeven door groen. Over het strand vloeit een rivier die het strand in tweeën deelt. Op dit strand zijn parasols en ligbedjes te huur. U kunt er ook iets eten of drinken want er zijn diverse restaurants. Livadi is een populaire en iets meer toeristische bestemming met aardig wat hotels, appartementen en kamers te huur.


 

Vliegtickets Ikaria


Bent u benieuwd naar Ikaria en zoekt u een vliegticket naar dit Griekse eiland? World Ticket Center biedt u voordelige vliegtickets. Het eiland Ikaria ligt even ten westen van het eiland Samos in de Noord Egeïsche Zee. Het bergachtige eiland Ikaria heeft de vorm van een vleugel. Ikaria is een rustig eiland waar veel van de toeristen aan voorbij gaan. Geheel onterecht want er zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden te vinden op dit eiland.

Hoe eerder u een vliegticket boekt, hoe goedkoper het vliegticket zal zijn. World Ticket Center heeft al jaren ervaring met goedkope tickets. Naast de goedkope vliegtickets biedt World Ticket Center u ook hotels en huurauto's aan. Alles tegen de meest voordelige tarieven en online te boeken.

World Ticket Center


World Ticket Center biedt u een goedkoop vliegticket naar dit eiland van Griekenland. Deze tickets kunnen van verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn en variëren in prijs. Onze adviseurs staan u graag te woord om u te helpen bij uw keuze voor een vliegticket.

 

De tarieven zijn per persoon excl. eenmalig per boeking negenendertig euro boekingskosten

Vliegticket v.a.

thu 25 jul - wed 07 aug

€ 531

BOEK DEZE VLUCHT
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 12:00 tot 17:00 Overige landen +31 20 369 90 40

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 12:00 tot 17:00