Share |
Klantenservice: 020-6261011 | 070-661671
Ma-Vr: 09:00 - 21.00 uur | Za: 10.00 tot 17.00 uur | Zo: 11.00 tot 17.00 uur
   

Bestemmingsinformatie Alicante

Vliegtickets Alicante

Alicante, mooie stad in Spanje

Badplaatsen in Spanje, ze zijn er in overvloed en voor alle badplaatsen geldt een trend: eenmaal bezocht is veelal verknocht. World Ticket Center merkt dat een zonvakantie Alicante een blijvend vakantieparadijs blijkt voor vele Nederlandse toeristen. De een houdt van avontuur en wil jaarlijks een nieuwe stad of een nieuw land ontdekken, en de ander gedijt juist goed bij herkenning. Alicante is een typische Spaanse badplaats met oneindig veel grote hotels, leuke koffiebars en vele gezellige strandtenten. Gezinnen met kleine kinderen worden verwend, want om de paar honderd meter vermaakt jong en oud zich in de speelhallen, die er sinds jaar en dag te vinden zijn. Een groot voordeel van een vliegticket Alicante is de mogelijkheid er een camperreis Alicante van te maken. Of wilt u een auto huren in Alicante? Ook dan zit u goed bij World Ticket Center.

Praktische informatie Alicante

 • Taal – In Alicante spreekt men Spaans, maar aangezien de stad goed ingesteld is op de jaarlijks stroom zonvakantie Alicante toeristen, komt u met Engels een heel eind.
 • Inwoners – In Alicante wonen een kleine 350.000 inwoners
 • Oppervlakte – Alicante is een redelijk grote badplaats en heeft een oppervlakte van 201 vierkante kilometer.
 • Ligging – Alicante behoort tot de Spaanse zuidoostelijk gelegen provincie Valencia. Alicante ligt aan de kust in het zuidelijke deel van de provincie.
 • Tijdsverschil – Tussen Nederland en Spanje is geen tijdsverschil, ze liggen in dezelfde tijdzone.
 • Munteenheid – In Spanje betaalt u net als in Nederland met de euro.
 • Temperatuur – In de Alicante de zomermaanden komt het kwik uit op een gemiddelde van ongeveer 32ºC. Zonaanbidders hebben het hier goed. Maar ook overwinteraars kunnen hun lol op, een gemiddelde van 16ºC is heel normaal voor een Alicante winter.
 • Vliegduur – De vliegduur Amsterdam Alicante bedraagt een kleine 3 uur. Boek een vliegticket Alicante en u bent er zo.
 • Beste reistijd – Spanje is een Europese topbestemming ongeacht de maand waarin u erheen reist. Houdt er echter wel rekening mee dat een stedentrip Alicante in hoogzomer zeer heet kan zijn en daarom minder aangenaam dan een voorjaarsmaand.

De charme van Alicante
Een vliegticket Aicante brengt u meer dan alleen een zonvakantie. Net buiten de stad in het pittoreske plaatsje Elche bezoekt een een stukje Sahara en oase met palmbomen, een bijzonder verschijnsel in het doorgaans niet zo droge Europa. In Alicante zelf gaat u natuurlijk de Benacantil heuvel beklimmen, of u neemt de stadbus ernaartoe. Bovenop deze heuvel bent u met gemak een middagje zoet in het aloude kasteel Santa Bárbara. Het zal u niet verbazen dat het uitzicht op Alicante heel mooi is. Houdt u van archeologische vondsten en bent u geïnteresseerd in de Spaanse geschiedenis, ga dan zeker naar Marq. Dit provinciaal archeologisch museum met een schitterende collectie keramiek en Iberische kunst mag u niet missen.

Boek vandaag nog uw Spanje vakantie, voor de tarieven van een vliegticket Alicante of een hotel Alicante hoeft u het niet te laten! Een zonvakantie Alicante of stedentrip Alicante is zo geboekt!

Vliegtickets naar Alicante

De tarieven zijn per persoon excl. eenmalig per boeking €39,- boekingskosten

Zoeken op bestemming

Bestemmingen in Spanje
War Child

WTC steunt War Child

Helpt u mee de oorlog uit een kind te halen?

Ook in 2012 groeien er overal ter wereld miljoenen kinderen op in een oorlog. Ze worden geconfronteerd met geweld, misbruik, verlies en verwoesting, wat een normale ontwikkeling ernstig in de weg staat. Kunt u zich dat voorstellen?

Reizen bij WTC.nl is grenzeloos en daarom weten wij heel goed wat er over de grenzen speelt in de wereld. Het leed wat oorlogskinderen hebben, raakt ons ook. Kinderen horen niet thuis in een oorlog. Nooit. Om deze reden steunt WTC.nl de missie van War Child en bundelen wij onze krachten om oorlogskinderen te helpen bij het veranderen van de toekomst. Alle kinderen hebben het recht op te groeien in vrede!

Om zoveel mogelijk kinderen een vreedzame toekomst te kunnen bieden is ook uw hulp hard nodig. Daarom vragen wij u in stap 3 van ons online boekingsproces een vrijblijvende donatie te doen van minimaal €1.

Met uw donatie helpt War Child oorlogskinderen hun kracht terug te vinden met een grondige aanpak:

 • Bescherming tegen geweld in (na) oorlogse gebieden
 • Psychosociale hulp, zodat ze zich durven uiten & zelfvertrouwen opbouwen
 • Onderwijs, zodat ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen

Laat alle kinderen weer kind zijn. Laat ze weer lachen, spelen en dromen over alles wat nog komen gaat. Laat ze leven, gewoon zoals u en wij.

WTC.nl steunt War Child, u toch ook?

Prijzenkast van WTC

Wij zijn trots op alle prijzen die wij toegekend hebben gekregen van het Nederlandse publiek en diverse vakjury`s. Dit stimuleert ons elke dag om door te gaan met innoveren, zodat U als klant de vruchten plukt.

Boek bij een winnaar, boek bij WTC.nl!

 
Openingstijden Callcenter: Telefoon:
Ma t/m vr: 09:00 tot 21:00 020 - 369 90 40 (NL)
Za: 10:00 tot 17:00 020 - 369 90 40 (NL)
Zo: 11:00 tot 17:00 Overige landen +31 (0)20 616 10 11

Heeft u een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Voor telefonische boekingen bel 020 - 369 90 40

Openingstijden Reiswinkel:
Ma t/m vr: 09:30 tot 18:00
Za: 10:00 tot 17:00
Zo: 11:00 tot 17:00